Takvim 2021
  • ANASAYFA
  • SOSYAL GÜNLER
  • MİLLİ GÜNLER
  • DİNİ GÜNLER
  • ASTROLOJİ
  • SINAV SONUÇLARI
  • SINAVLAR
  • TELEVİZYON
  • ANASAYFA
  • SOSYAL GÜNLER
  • MİLLİ GÜNLER
  • DİNİ GÜNLER
  • ASTROLOJİ
  • SINAV SONUÇLARI
  • SINAVLAR
  • TELEVİZYON
Takvim 2021

2021 yılında dünyanın en hızlı tarayıcısı hangisi oldu test sonuçları

En hızlı tarayıcı hangisi? Chrome mi daha hızlı Firefox mu Opera mı yoksa Edge mi?
Geςtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da tarayıcı yarışları son sürat devam ediyor. Tarayıcılar yepyeni özellikler ve kullanıcılara sunduğu farklı avantajlarla piyasaya hakim olma hedefinde. İrili ufaklı internet tarayıcısı programlarını da sayarsak onlarca isimden söz etmek mümkün.

Bunlar arasında en popüler olanları ve insanlar tarafından en ςok tercih edilenleri sırasıyla Chrome, İnternet Explorer, Firefox ve Safari. Daha önceleri piyasada en yaygın olarak kullanılan Internet Explorer dı. İşletim sistemi iςinde hazır olarak geldiği iςin insanların tercihi yeni bir program indirmek yerine hazır olanı kullanmaktan yana oluyordu.

Daha sonraki yıllarda Mozilla Firefox ςok hızlı bir yükselişe geςti ve pazarda önemli bir paya sahip oldu. Özellikle hızı ve ςok kullanışlı eklentileri ile IE’nin önüne geςen Firefox aslında bilinςli olan tüm bilgisayar kullanıcıları tarafından daha ςok tercih ediliyordu.

Ta ki Google Chrome ςıkana kadar. Google’ın bu en gelişmiş ve en güvenli tarayıcı bir anda ςılgın bir şekilde dünyaya yayıldı. Bugün internete girenlerin neredeyse yarısı Chrome ile giriyor.

Chorme’un  bu kadar ςok sevilmesinin en önemli nedeni hiς şüphesiz ki hızı. Chrome şimdiye kadarki en hızlı tarayıcıydı.

Peki bu sene durum nedir? 2020 yılında dünyanın en hızlı tarayıcı ünvanını kim kaptı? İşte ςeşitli test sonuςlarına göre en hızlı tarayıcı;

Web tarayıcıların son sürümlerini kapsamlı bir teste soktuk; en hızlısının hangisi olduğunu bulduk!
Opera, Chromium 64 tabanlı tarayıcısının yeni versiyonunu resmen kullanıma sundu.

Yapılan ilk testlere göre yeni sürüm, Mozilla’nın Quantum Firefox 58 tarayıcısından ςok daha hızlı.

Mozilla, daha önce Chrome’a kaptırdığı kullanıcılarını geri kazanabilmek iςin Firefox’da önemli güncellemeler yapmış ve bunun neticesinde özellikle hız konusunda oldukςa iddialı bir konuma gelmişti.

Bu süre zarfında önceliğini Windows performansını arttırmaya veren Opera, ςalışmalarını tamamlayarak yeni sürümünü kullanıcılarının beğenisine sundu.

Windows 10 işletim sistemli bir bilgisayarda yapılan benchmark testine göre Opera 51, Firefox 58’e göre %38 daha hızlı bir tarayıcı.

Opera 51’in bu hakimiyetinin ne kadar süreceği ve özellikle de Chrome’den ne gibi bir karşı atağın geleceği ise merak konusu.

İşte HTML5 Compliance benchmark testine göre en hızlı browser’lar.

İlk sırayı son güncellemesiyle dikkatleri üzerine ςeken Opera aldı.

Opera kullanıcıları hız konusunda en şanslı olanlar.

İkinci sırada Chrome geliyor.

Google’ın tarayıcısı her ne kadar ikinci sırada olsa da birinciyle arasında ςok bir fark bulunmuyor.

Chrome, hızın yanında basit arayüzü ve diğer uygulamalarla entegre ςalışması sayesinde tercih edilen bir tarayıcı.
Quantum sürümüyle dikkatleri ςeken Mozilla, eski günlerine göz kırpıyor.
İlk ikilinin ardından ise Firefox Quantum geliyor.
İlerleyen günlerde bu tarayıcıyı zirvede görmemiz muhtemel.
Bakalım Mozilla yeni güncellemesini ne zaman servis edecek.Aslında Edge’de hız konusunda hiς de fena sayılmaz.
Ancak internet kullanıcılarının özellikle tarayıcı tercihi konusunda fikirlerini bir anda değiştirmeleri kolay olmuyor.

Uzun süre Internet Explorer’dan ağzı yanan kullanıcları Microsoft Edge’ye karşı mesafeli yaklaşıyor.

Microsoft’un bu ön yargıyı kırmak iςin Edge’nin üzerine daha fazla eğilmesi gerek.

Bu dosya konusunda internetin en büyük tarayıcılarını mercek altına alıyor, her birisinin artılarını ve eksilerini detaylandırıyoruz. Yazının devamında internet tarayıcılarına dair önemli noktaları ve bunların indirme bağlantılarını bulabilirsiniz.

  1. Mozilla Firefox
    Firefox geςtiğimiz aylarda 13 yıldaki en büyük güncellemesini aldı. Oldukςa fazla performans kazanan ve kullanışlılığı da artan bu internet tarayıcısı listemizin de tepesine yerleşmeye hak kazandı.

Firefox her zaman esnekliği ve uzantı desteğiyle bilinir. Ancak son zamanlarda hız anlamında rekabetin gerisinde kalmaya başlamıştı. Geςen yılın sonlarına doğru yayınlanan Firefox Quantum ile birlikte internet tarayıcısının kodlarında önemli güncellemeler yapıldı. Böylelikle hız anlamında Google Chrome ile rekabet edebilir hâle geldi. Yeni Firefox RAM kullanımı konusunda oldukςa tutumlu davranıyor. Bu sayede sadece üst sınıf bilgisayarlarda değil, giriş veya orta seviye PC’lerde bile, birςok sekme aςık olsa bile iyi performans gösteriyor.

Firefox gizilik tarafında da iyi performans sergiliyor. Mozilla kazanς amacı gütmeyen bir kuruluş. Bu nedenle verilerinizi başka internet tarayıcısı geliştiricilere satmak gibi bir derdi bulunmuyor. Ayrıca kuruluş ςıkardığı düzenli güncellemelerle kullanıcıların gizliliğini korumaya ςalışıyor. Günümüzde kullanıcıların verilerinin nasıl saklandığı konusunda artan tartışmaları dikkate aldığımızda bu, daha da önemli hâle geliyor.

Quantum sürümüyle birlikte kötü niyetli geliştiricilerin tarayıcının dahili kodunda kötü niyetli değişiklikler yapmasını önleyen yeni bir uzantı sistemi de getirilmişti.

Bazı web sayfalarının aςılmasında Chrome hâlâ en yüksek performansı sergiliyor. Ancak Mozilla’nın kendi hazırladığı videonun da gösterdiği gibi, yeni Firefox oldukςa iyi bir performans sergiliyor ve 2020’nin en iyi internet tarayıcısı listemizin başında yer almayı hak ediyor.

  1. Google Chrome

Google, Chrome ile birlikte genişletilebilir ve verimli bir internette gezinme deneyimi sunuyor. Bu aςıdan internet tarayıcıları sıralamasında en tepede yer almayı hak ediyor. w3schools tarafından gerςekleştirilen internet tarayıcıları eğilimler analizinde, kullanıcı kitlesi en hızlı şekilde yükselen tarayıcı Chrome oluyor. Bunun başlıca nedenleri arasında birden fazla platformda ςalışması ve mükemmel derecede kararlı olması yer alıyor.

Geniş yelpazeye yayılmış ve kolaylıkla kurulabilir eklentileri sayesinde Chrome’u ileri seviyede özelleştirebilir, kendinize özel bir tarayıcı hâline getirebilirsiniz. Ebeveyn kontrolleri, kapsamlı özelleştirme araςları ve en yüksek verimliliği elde etmeyi sağlayan ayarlar da Chrome’un artıları arasında bulunuyor.

Ne var ki, Chrome’un birtakım dezavantajları var. Sistem kaynaklarını kullanım bakımından Chrome en cömert davranan tarayıcılardan bir tanesi. Bu nedenle kısıtlı RAM’e sahip sistemlerde Chrome iyi performans sergileyemeyebiliyor. Benchmark testlerinde de diğerlerinin seviyesine ulaşamayabiliyor. Bununla birlikte söz konusu Google’ın internet tarayıcısı olunca, dolaşma verilerinizin nasıl değerlendirildiği konusunda birtakım soru işaretleri de kafanızda oluşabilir.

Yine de, Google güvenlik tarafında bazı adımlar atarak kullanıcılarının iςini rahat ettirmeye ςalışıyor. Özellikle HTTPS konusunda oldukςa aktif davranıyor. İnternet tarayıcısının gelecek versiyonlarında HTTPS şifreleme kullanmayan web sitelerinde, sitenin güvenli olmadığına dair ibare aςık şekilde gösterilecek. Google, HTTPS’in bir web standardı hâline gelmesi iςin büyük ςaba gösteriyor.

Firefox gibi Chrome da WebAuth üzerinden şifresiz kullanıcı girişlerini destekliyor. Bu yöntem geleneksel şifre girişlerinin yerini alıyor, ya da iki aşamalı kimlik doğrulama türünde işliyor. İnternet tarayıcısı web uygulama geliştiricileri iςin de daha fazla özellik sunuyor. Farklı VR başlıkları iςin tutarlı kullanıcı deneyimleri sunma konusunda ςeşitli nitelikler kazanan Chrome, telefonun ortam ışık sensörü veya ivme ölςeri gibi sensörlerden gelen girişleri de kullanma yeteneğine sahip.

  1. Opera

Yıllardır internet tarayıcı pazarında yer alan Opera’nın sadece yüzde 1 gibi ςok düşük bir pazar payı elde edebildiğini görmek oldukςa üzücü. Hızlı ςalışan, kullanıcı arayüzü mükemmel derecede sade olan bu internet tarayıcısı rakiplerinin yapabildiği her şeyi yapıyor. Buna ek olarak onların üstüne ek birtakım özellikler ve yetenekleri de bünyesinde barındırıyor.

Opera’yı da bilgisayarınızda ikinci bir internet tarayıcısı olarak tutmanızda fayda var. Opera Turbo özelliği bu tavsiyeyi yapmamızdaki en büyük neden. Opera Turbo, web trafiğinizi sıkıştırıyor, onu Opera’nın sunucuları üzerinden iletiyor. Böylelikle düşük hızlı internet bağlantısının söz konusu olduğu durumlarda internette gezinme hızlarında büyük fark yaratılıyor.

Eğer bir mobil internet bağlantısı kullanıyorsanız, Opera Turbo iletilen veri miktarını da azaltıyor. Trafiğin yeniden yönlendirilmesi internet servis sağlayıcınızın iςerik konusunda getirdiği kısıtlamaları da aşmanıza yardımcı oluyor. Bu aςıdan da Turbo, kullanışlı bir özellikl sayılır. Opera, bankalar gibi güvenli siteleri kullanıyorsanız, otomatik olarak aradan ςekiliyor, böylelikle trafiğiniz özgür biςimde, normal ağ üzerinden iletiliyor, arada Opera’nın sunucuları olmuyor. Böylelikle gizilik ihlâli gibi bir durum da ortaya ςıkmıyor.

Ayrıca Opera’da entegre reklam engelleme aracı da bulunuyor. Ana gelir kaynağı reklamlar olan bir yayıncı olarak bu tarz araςları kullanmanız bizi mutlu olmuyor, ancak eğer arzun ederseniz, bunu aςık hâle getirebilir ve reklamsız biςimde internette gezinebilirsiniz. Ayrıca pil tasarruf modu sayesinde dizüstü bilgisayarınız şarjda daha uzun süre gidebilir.

  1. Microsoft Edge
    Windows 10’un varsayılan internet tarayıcısı olan Microsoft Edge, daha eski sürüm işletim sistemlerinde kullanılamıyor. Microsoft, Edge’in daha kullanıcı dostu bir seςenek olduğunu belirtirken, Internet Explorer’ın biraz daha kurumlara hitap eden bir ςözüm olduğunun altını ςiziyor.

Windows 10’un temelleriyle entegre olması Edge’in en güςlü özelliklerinden bir tanesi. Windows 10’un tablet modunda, modern kullanıcı arayüzü eşliğinde mutlu mesut biςime ςalışıyor. Aynı zamanda destekleyen ülkelerde Cortana ile de iyi biςimde ςalışıyor. Öte yandan günümüzün web eğilimlerine uyum gösteriyor. ActiveX gibi güvenli olmayan protokolleri desteklemiyor, bunları kullanmak isteyenleri Internet Explorer’a yönlendiriyor.

Bazı yeteneklerden yoksun olsa da, Edge’i kullanmak mükemmel derecede memnun edici bir deneyim sunuyor. ςok hızlı olan ve bunu benchmark test sonuςlarıyla da gösteren internet tarayıcısı, okuma modu sayesinde web sitelerinde gezinmeyi daha hoş hâle getiriyor. Edge’i işletim sisteminin gerisinden soyutlayan Microsoft, Edge’in daha yaşlı kardeşi gibi güvenlik aςıklarından muzdarip olmasını da önlüyor.

Microsoft’un Windows 10 kullanıcılarına Edge’i dayatma konusunda ςok ısrarlı davranmasını anlamak zor. Mail uygulamasından bağlantılar iςin Edge varsayılan konumunda. Aynı durum masaüstüne eklenen web site kısayolları iςin de geςerli.

  1. Microsoft Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer’ın on yıllar süren hayatı boyunca bazı iniş ve ςıkışları oldu. Bir zamanlar pazarın hakimi konumunda bulunan bu yazılım artık en büyük iki rakibinin ςok gerisinde bulunuyor. Özellikle Microsoft’un kullanıcılara başka internet tarayıcısını kullanma zorunluluğunun, belirli ülkelerde getirilmesinin ardından Internet Explorer kan kaybetmeye başladı. Ancak ondan daha önemlisi, Microsoft’un emektar tarayıcısı gelişen web teknolojilerine destek verme konusunda rakiplerinin ςok gerisinde kaldı.

Internet Explorer 11, kullanıcı alışkanlıkları konusunda geride kalmış olabilir. Ancak, özellikle kurumsal uygulamaları ve kullanım alanlarını desteklemek konusunda en yüksek yeterliliği sergileyen internet tarayıcılarından bir tanesi. Sade kullanıcı arayüzü, yüksek uyumluluğu, gücü dikkat ςekerken, benzer sayfalarda Chrome ve Firefox’a göre daha az RAM ve CPU kullanmasıyla da biliniyor.

Tabii ki, bu internet tarayıcı mükemmel değil. Örneğin, Google’ın V8 benchmark testinde bu tarayıcı epey bocalıyor. Ayrıca IE, rakipleri gibi eklentileri ve uzantıları da destekleme konusunda yetenekli değil. Eğer daha fazla özelleştirilmiş ve verimli bir internette gezinme deneyimi istiyorsanız, o hâlde diğer alternatifleri değerlendirmenizde fayda var gibi görünüyor.

  1. Safari
    Apple’ın iMac, MacBook ve MacBook Pro’larında yüklü olarak gelen Safari, sadece Mac platformunda hizmet veren bir internet tarayıcısı. macOS’in de varsayılan internet tarayıcısı olma özelliğini taşıyor. Eğer bir PC sahibiyseniz, Safari’yi kullanma imkanınız bulunmuyor.

Eğer Mac kullanıcısıysanız, Safari internette gezinmek iςin size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Sistem kaynaklarını optimum biςimde kullanması, düzenli sekme yapısı, iCloud ile eş zamanlama ve Devamlılık özellikleri sayesinde internette gezintiye iPad veya iPhone gibi mobil cihazlarda devam etme imkanı Safari’nin imkanları arasında yer alıyor. Okuma görünümü de tarayıcının artıları arasında bulunuyor. Okuma Listesi de karşınıza ςıkan ilginς yazıları veya haberleri kaydederek sonra okumanıza imkan sağlıyor.

  1. Vivaldi
    Vivaldi pazara yeni girmiş olarak nitelendirebileceğimiz bir internet tarayıcısı. Kullanıcılara mümkün olduğu kadar kişiselleştirilmiş ve memnun edici bir internette gezinme deneyimi sunmayı amaςlıyor.

Vivaldi’nin tüm yapısı ve tasarımı tamamen sizin istek ve beklentilerinize göre özelleştirilebiliyor. Dahili not alma sistemi var, web sitelerini kenar panelleri olarak sabitleyebilir, bu sırada ana pencerede gezintinize devam edebilirsiniz. Yenilikςi sekme yığınlama teknolojisi de sekmeleri gruplandırmanızı ve bunların yerini toplu olarak değiştirmeyi mümkün kılıyor. Böylelikle fazla kalabalık yaratmadan, birden fazla sayfada düzenli şekilde gezinebilirsiniz.

Vivaldi Chromium tabanlı bir internet tarayıcısı. Yani Chrome Web Store’daki eklentileri yükleyerek tarayıcının yeteneklerini daha da artırabilirsiniz. İstediğiniz eklentiyi seςin ve Chrome’a Ekle seςeneğine tıklatarak bunu tarayıcınıza ekleyin. Bazı eklentiler Vivaldi’de Chrome’da olduğundan daha farklı davranabilir, ancak ςoğu mükemmel biςimde ςalışacaktır.

Vivaldi, web tarayıcılarına getirilen yenilikςi ve yaratıcı bir yaklaşım niteliğini taşıyor. Sürekli eklenen yeni özelliklerle de gelişmeye devam ediyor. Önümüzdeki birkaς yıl iςinde Vivaldi’nin adını daha fazla duyabilirsiniz.

  1. Tor Browser
    Tor Browser web’in karanlık tarafına aςılan bir kapı niteliğini taşıyor. Bu internet tarayıcısını kullanarak web’in adı rehberde geςmeyen web sitelerine erişebilirsiniz. Tor’da trafik dünyanın dört bir yanına rastgele yayılmış noktalar üzerinden geςiyor. Bu nedenle kullanıcı hareketlerini izlemek ςok zor hâle geliyor. Bu da Tor’u bazıları iςin ςok değerli bir araς hâline getiriyor.

Tor Browser bir anlamda araςlar paketi niteliğini taşıyor. Tor’un kendisi, Firefox Extended Support sürümünün yoğun biςimde modifiye edilmiş ve diğer gizlilik paketleriyle birleştirilmiş bir versiyonu. Bu da onu hiς bulamayacağınız kadar güvenli internette gezinme deneyimi sunan bir araς hâline getiriyor. Hiςbir hareketin izi sürülemiyor, hiςbir kayıt depolanmıyor, yer imleri veya ςerezleri unutabilirsiniz.

Tor Browser, normal internet deneyimi iςin elverişli bir araς değil. O daha ςok, ikinci bir tarayıcı olarak kullanılabilecek, gizliliğin önemli olduğu zamanlarda işe yarayacak bir araς olma özelliğini taşıyor. Üstelik bu tarayıcıyı USB sürücü üzerinden de ςalıştırabilir, işiniz bittiğinde kaldırarak hiςbir iz bırakmayabilirsiniz.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eskiden çocuğa evde eğitim veren kadına verilen ad
Pompei Şehri Neden Taş Kesildi ?
pompei sehri neden tas kesildi
Sol Kol Ağrısı Neden Kaynaklanır, Sol Kol Ağrısı Nedenleri , Kol Uyuşması ve Şişmesi
Bugün recep ayının kaçıncı günü?
BZ

Blog İstatistikleri

  • 11.106.786 tıklama

© 2021 Takvim 2021 - Önemli Gün ve Haftalar kacgun2017.com.

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • ANASAYFA
  • SOSYAL GÜNLER
  • MİLLİ GÜNLER
  • DİNİ GÜNLER
  • ASTROLOJİ
  • SINAV SONUÇLARI
  • SINAVLAR
  • TELEVİZYON

© 2021 Takvim 2021 - Önemli Gün ve Haftalar kacgun2017.com.