Anasayfa Genel 21 aralık nar kırmak

21 aralık nar kırmak

by kacgun

21 Aralık’ta nar kırmak nedir, ne anlama geliyor? Sosyal medyada nar parçalama trendi! 21 Aralık günü neden nar kırılır?

21 Aralık en uzun gecede yapılan nar kırma etkinliği giderek popülerliğini arttırıyor. Sosyal medyada nar kırarken videolar paylaşanlar gündeme bomba gibi düştü. Bu duruma anlam veremeyenler ise konu hakkında araştırmalara başladı. En uzun gecede yapılacak nar kırma ile tüm sene boyunca bolluk ve bereket getirileceğine inanılıyor. İşte nar kırmanın anlamı ve konu hakkında detaylar…

21 Aralık günü sosyal medyada nar kırma videolarını paylaşanlar gündeme oturdu. İşte nar kırma hakkında tüm merak edilenler…

21 ARALIK’TA NAR NEDEN KIRILIR?

Bereket ve bolluğu temsil eden nar birçok geleneğin parçasıdır. Kuzey Yarımkürede en uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık günü gerçekleşen nar kırma geleneği, bolluk, bereket anlamına gelmektedir.

NAR KIRMAK NE ANLAMA GELİYOR?

Nar kırma geleneğine göre, yere atılarak kırılan nar ne kadar çok dağılırsa, meyvenin taneleri ne kadar uzağa giderse kişinin evine gelecek bolluk ve bereketin de o kadar çok olacağı düşünülüyor.

21 ARALIK NAR KIRMA SAATLERİ

21 Aralık akşamında yapılan nar kırma geleneğinin kesin bir saati bulunmuyor ve kişi istediği saatte nar kırma işlemini yapabiliyor. Ayrıca nar kırma geleneğini evinizin girişinde yapılabileceği gibi mutfakta da yapabilmek mümkün…

Aralık’ta nar neden kırılır? Nar kırma günü bitti mi? 21 Aralık nar kırmak ne demek?

Nar kırma geleneği son yılların merak edilen geleneklerinden birisi oluyor. Aralık ayında yapılan gelenekte nar kırılıyor. Narın tüm sene boyunca bolluk ve bereket getireceği düşünülüyor. En uzun gece başta olmak üzere Aralık ayında uygulanan nar kırma geleneği hakkında detaylar haberimizde. Peki, Aralık’ta nar neden kırılır? Nar kırma günü bitti mi? 21 Aralık nar kırma ne demek?

21 Aralık nar kırma günü mü? 21 Aralık’ta nar neden kırılır? 21 Aralık en uzun gecede bolluk ve bereketin sembolü olan nar kırma geleneği sürüyor. Anadolu ve Orta Doğu’da sıklıkla uygulanan nar kırma geleneği ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde…

21 ARALIK’TA NAR NEDEN KIRILIR?

Bereket ve bolluğu temsil eden nar birçok geleneğin parçasıdır. Kuzey Yarımkürede en uzun gecenin yaşandığı 21 Aralık günü gerçekleşen nar kırma geleneği, bolluk, bereket anlamına gelmektedir.

NAR KIRMAK NE ANLAMA GELİYOR?

Nar kırma geleneğine göre, yere atılarak kırılan nar ne kadar çok dağılırsa, meyvenin taneleri ne kadar uzağa giderse kişinin evine gelecek bolluk ve bereketin de o kadar çok olacağı düşünülüyor.

Nar meyvesi eski Mısır’daki din adamları tarafından kutsal bir meyve olarak görülüyor ve narın taneleri yaşamın sembolü olarak kabul ediliyordu. Bununla birlikte, Antik Yunan’da ise nar, şifa olarak kullanılıyor aynı zamanda doğurganlık, bolluk ve bereketi temsil ediyordu.

21 ARALIK NAR KIRMA GÜNÜ MÜ?

Nar kırma günü çoğunlukla en uzun gecede olmaktadır. Yeni yıl öncesi de yapılabilir.

Nar kırma ritüeli nasıl yapılır? 21 Aralık nar kırma geleneği nedir, ne zaman?

Bu akşam 21 Aralık en uzun gece yaşanacak. Nar bolluk ve bereketin temsili olarak bilinmektedir. Bu sebeple bu gece nar kırma ritüeli yapılacak. Peki, 21 Aralık nar kırma geleneği nedir, ne zaman? Nar kırma ritüeli nasıl yapılır? Eski Mısır dönemine kadar uzanan 21 Aralık nar kırma geleneği hakkından merak edilenler…

21 Aralık nar kırma geleneği yoğun bir şekilde araştırılıyor. Bugün en yılın en uzun gecesi olması nedeniyle yapılacak olan ritüellerden biri de nar kırmak olacak. Çok eskiden beri gerçekleştirilen bu gelenenek olan narın, bolluk ve bereket getirdiğine inanılır. Peki, 21 Aralık nar kırma geleneği nedir, ne zaman? Nar kırma ritüeli nasıl yapılır?

21 ARALIK NAR KIRMA GELENEĞİ NEDİR?

En uzun gecenin yaşanacağı 21 Aralık 2020 günü enerji, bolluk, bereket gibi birçok alanda yardımcı olacağına inanılan ritüellerden biri de nar kırma geleneği.

Genellikle 21 Aralık’ta ritüelleşen nar kırma geleneği yılbaşından evvel veya yılbaşı günü yapılan bir gelenektir.

NAR KIRMA RİTÜELİ NASIL YAPILIR?

Anadolu geleneklerinde evin içinde nar patlatılarak, parçalanan tanelerinin etrafa dağılmasıyla, eve bereket getireceği inancı bugün de bazı bölgelerde devam etmektedir.

Bu geleneğe göre, kırılan nar ne kadar patlarsa, taneleri ne kadar geniş ve uzak alana dağılırsa, bereket ve bolluğun evde o kadar çok bulunacağına inanılıyor.

EN UZUN GECEDE NEDEN NAR KIRIYORUZ?

Nar, bolluk, bereket; birin bin olması, bereket anlamı taşıyor

Nar, doğum, çoğalma anlamına da gelir,

Nar, Osmanlı’da sevilen kıza gönderildiğinde; evlenme teklifi anlamına gelir,

Nar, yaşam sembolüdür,

Anadolu’da nar patlatma; evin içinde nar patlatılır, nar parçalanır, taneleri eve dağılır; böylelikle eve bereket getireceğine inanılır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Kaçıncı aydayız 04 ve 26 Nisan ne günü, bugün dünya ne günü: Cepte Şiir Taşıma Günü (Poem in Your Pocket Day), Çocukları Yürüyüşe Çıkarma Günü (Take Our Daughters and Sons to Work Day), Pretzel Günü (Pretzel Day), Richter Ölçeği Günü (Richter Scale Day),

Son Eklenenler

Çok Okunanlar

Takvim 2024 – KaçGün