Anasayfa TELEVİZYON Mart ayı önemli gün ve haftalar 2023

Mart ayı önemli gün ve haftalar 2023

by kacgun
2023 Mart Ayı Önemli Günler ve Haftalar

Mart ayı önemli günler ve haftalar 2023: Mart ayında resmi tatil var mı, hangi gün?

Mart ayının gelmesiyle birlikte yeni ayın önemli günleri ve haftaları merak konusu oldu. Özellikle çalışanlar tarafından bu ayda resmi tatil var mı sorusu sorgulanıyor. İşte mart ayı önemli günler ve haftalar 2023…

Her ayın kendine ait olan önemli günleri ve haftaları var. Mart ayına az bir zaman kala birlikte yeni ayla ilgili aramalar hız kazandı. Mart ayında Kadınlar Günü, Çanakkale Zaferi, gibi özel günler vardır. İşte 31 gün sürecek olan mart ayının önemli günleri ve haftası…

MART AYINDA RESMİ TATİL VAR MI?

Mart ayında çalışanları ilgilendiren resmi tatil bulunmuyor.

MART AYININ ÖNEMLİ GÜNLERİ 2023

1 Mart

Yeşilay Haftası (1 – 7 Mart)

Deprem Haftası (1 – 7 Mart)

Girişimcilik Haftası (1 – 7 Mart)

Dünya İltifat Günü

3 Mart

Dünya Yaban Hayatı Günü

Dünya Kulak ve İşitme Günü

Dünya Diskalkuli Günü

6 Mart

Berat Kandili

8 Mart

Bilim ve Teknoloji Haftası (8-14 Mart)

Dünya Kadınlar Günü

Dünya Matematik Günü

10 Mart

Super Mario Günü

12 Mart

İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü

Dünya Böbrek Günü

13 Mart

Dünya Uyku Günü

14 Mart

Tıp Bayramı

Pi Günü

15 Mart

Dünya Tüketiciler Günü

16 Mart

Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü

18 Mart

Çanakkale Zaferi

Şehitler Günü

Yaşlılara Saygı Haftası (18 – 24 Mart)

20 Mart

Dünya Mutluluk Günü

21 Mart

Orman Haftası (21 – 26 Mart)

21 Mart Ekinoksu

Down Sendromlular Farkındalık Günü

Nevruz Bayramı – Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası

Dünya Kukla Günü

Dünya Şiir Günü

Uluslararası Irk Ayrımı ile Mücadele Günü

22 Mart

Dünya Su Günü

Dünya Çocuk Şiirleri Günü

23 Mart

Ramazan Başlangıcı

Dünya Meteoroloji Günü

24 Mart

Dünya Tüberküloz Günü

25 Mart

Dünya Waffle Günü

26 Mart

Dünya Epilepsi Günü / Mor Günü

Dünya Ispanak Günü

27 Mart

Dünya Tiyatro Günü

Dünya Viski Günü

28 Mart

Kütüphaneler Haftası (28 Mart – 3 Nisan)

29 Mart

Dünya Piyano Günü

30 Mart

Doktorlar Günü

 

MART AYINDA KUTLANAN ÖNEMLİ GÜN VE HAFTALAR

1-7 Mart Deprem Haftası: Deprem Haftası’nda dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunan ülkemizde vatandaşlarımızın depreme karşı hazırlıklı olmasının sağlanması,  depremden korunma yollarının anlatılması ve toplumda afete hazırlık bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

1-7 Mart Yeşilay Haftası:Her yıl Mart ayının ilk haftası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Bilindiği üzere Yeşilay Haftasında alkol, sigara ve uyuşturucu maddeler başta olmak üzere tüm kötü alışkanlıklara dikkat çekilmektedir. Madde bağımlılığının tüm dünyada önemli bir sorun haline geldiği günümüzde, bireylerin özellikle de çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzakdurması, sağlıklı ve mutlu bir toplum oluşturmak için oldukça önemlidir.  Sigara, alkollü içki ve her türlü bağımlılık yapan uyuşturucu maddeler insan sağlığına, ekonomiye, aile huzuruna, milli ahlak ve savunma gücüne çok büyük zarar vermektedir.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü: Dünya Kadınlar Günüya da Dünya Emekçi Kadınlar Günüher yıl 8 Mart’ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan haklarıtemelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Türkiye’de ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlandı. 8 Mart 1857tarihindeABD’’ninNew York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisinişçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın “Internationaler Frauentag” (International Women’s Day – Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması öneri oybirliğiyle kabul edildi.

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası:Türk Tarih Kurumu’nun 66 sayılı, 30.4.1998 tarihli kararıyla, 8-14 Mart tarihleri arası “Bilim ve Teknoloji” haftası olarak özel haftalar arasına eklenmiştir. Bilim ve Teknoloji haftasında; insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önemi üzerinde durmak amaçlanmaktadır.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü:Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin 96. Yılı nedeniyle kutlanır. Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlarında, İstiklâl Harbi’nin milli bir ruh içerisinde kazanılması imkânını sağlamak amacıyla Maarif Vekaleti, 1921’de bir güfte yarışması düzenlemiş, söz konusu yarışmaya toplam 724 şiir katılmıştır. Kazanan güfteye para ödülü konduğu için önce yarışmaya katılmak istemeyen Burdur milletvekili Mehmet Âkif Ersoy, Maarif Vekili Hamdullah Suphi’nin ısrarı üzerine, Ankara’daki Taceddin Dergahı’nda yazdığı ve İstiklal Harbi’ni verecek olan Türk Ordusu’na hitap ettiği şiirini yarışmaya koymuştur. Yapılan elemeler sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, bazı mebusların itirazlarına rağmen Mehmet Âkif’in yazdığı şiir coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir. Mecliste İstiklâl Marşı’nı okuyan ilk kişi dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver olmuştur.

14 Mart Tıp Bayramı: 14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları da destek vermişti. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır. 1929–1937 yılları arasında 12 Mayıs günü Tıp Bayramı olarak kutlandı. Bu tarih, Bursa’daki Yıldırım Darüşşifası’nda ilk Türkçe tıp derslerinin başladığı tarih olarak kabul edildiği için Tıp Bayramı yapıldı. Ancak zamanla bu uygulamadan vazgeçildi ve yeniden 14 Mart Tıp Bayramı oldu.

14 Mart Pi Günü: Pi Günü, ünlü matematik sabiti pi sayısıanısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart’ta kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarih formatında bu günün 3/14 olarak geçmesi ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını anımsatmasıdır. Pi sayısıiçin en yaygın yaklaşım 3,14’tür. Gerçek değeri ise 3,141592653589793238462643383… şeklinde devam etmektedir. Çemberinçevresinin ve alanın hesaplanması başta olmak üzere matematik, geometrive fizikgibi bilimlerde büyük bir öneme sahiptir.

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü ve 15-21 Tüketiciyi Koruma Haftası: 15 Mart’ın Dünya Tüketici Hakları Günü olarak anılmasının sebebi, 15 Mart 1962 yılında ABD’nin o dönemdeki başkanı John Fitzgerald Kennedy’nin Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada ilk kez Tüketici Hakları diye bir kavramdan söz etmesidir. 1985 yılında ise Birleşmiş Milletler aldığı kararla bu konuşmanın yapıldığı tarihi, yani 15 Mart’ı Dünya Tüketici Hakları günü ilan etmiştir. Uluslararası Tüketici Örgütleri bu günü her yıl kutlamaktadır. Uluslararası Tüketici Örgütü’nün dünyanın 105 ülkesinde üyesi bulunmaktadır. Birleşmiş Milletlerin 9 Nisan 1985 tarihinde, Türkiye’nin de taraf olduğu Evrensel Tüketici Hakları BildirgesiTüketicinin Korunmasına İlişkin Temel Esaslar başlığı altında, kabul edildi. 15 MartÜlkemizde Dünya Tüketiciler Günü adıyla kutlanmakta olup, ayrıca 15-21 Mart tarihlerini içine alan haftada da Tüketici Haftası kutlanmaktadır. Bu önemli gün ve haftada sadece tüketicinin nasıl korunacağı ya da tüketici hakları gündeme gelmemekte, topluma tüketici olmak hakkında bilgilendirilerek gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak amaçlanmaktadır.

18 Mart Çanakkale Zaferinin Yıldönümü: Kahraman Mehmetçiğin 1915 yılında dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı destanın yıl dönümü nedeniyle kutlanmaktadır. Birinci Dünya Savaşında, Çanakkale’ye 490.000’e yakın askerle gelen işgalci kuvvetler, 300.000’den fazla kayıp verdi. Buna karşılık Türk Ordusunun 315.000 askerinin 250.000 tanesi şehit oldu. O tarihe kadar eşi görülmemiş bir cephe olan Çanakkale, sonucunda toplamda yarım milyondan fazla insan genç yaşta hayatını kaybetti.

20 Mart Dünya Mutluluk Günü: Birleşmiş Milletler 2012 yılında 20 Mart tarihini “Uluslararası Mutluluk Günü” olarak ilan etmiştir. 193 katılımcının tümünün oyuyla alınan bu kararda hedef, insanların senede bir de olsa bir araya gelerek mutluluğu şölenlerle kutlamaları, kendilerini mutlu edecek minik de olsa tüm faktörleri hatırlamaları olarak belirlenmiştir.

21 Mart Nevruz Bayramı: Nevruz sözcüğü Farsça “nev” ve “ruz “sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiş olup yeni gün anlamına gelmektedir. Dünyanın en eski bayramlarından biri olarak ülkemizin içinde olduğu geniş coğrafyada kutlanan ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde yer almıştır.  21 Mart gece ile gündüzün eşit olduğu ve bundan sonra gündüzün uzayacağı gün dönümüdür. Nevruz, inanışa göre baharın ilk günü ve yıl başıdır. Kış aylarının bitip bahara erişilmesi nedeniyle şenlikler düzenlenir, çeşitli yemeklerden oluşan sofralar hazırlanır, oyunlar oynanır, boyalı yumurtalar yenir ve büyük ateşler yakılır, üstünden atlanır.

21 Mart Dünya Şiir Günü:İlk kez 1999 yılında UNESCO tarafından ilan edilen ve dünya çapında kutlanan Dünya Şiir Günü’nün amacı “farkındalık yaratmak ve ulusal, evrensel, bölgesel şiir hareketlerine taze bir enerji sağlamak”olarak nitelendiriliyor. Şiir okumayı, yazmayı, yayınlamayı teşvik etmeyi amaçlayan Dünya Şiir Günü, önceleri 5 Ekim’de kutlanırken 20. yüzyılın sonlarına doğru 15 Ekim’de kutlanmaya başlanmış. Uzun süredir 21 Mart’ta kutlanıyor.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü: Birleşmiş Milletler 10 Kasım 2011 tarihinde 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak ilan etmiştir. 21 Mart günü (21/3) Down sendromlu insanlarda 21.ci kromozomun 3 tane olmasını simgeliyor. Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde, Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, Down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amaçlanıyor.
21 Mart Dünya Kukla Günü: 21 Mart tarihinde UNESCO çatısı altındaki UNIMA (Uluslararası Kukla Birliği) merkezinin tüm dünyadaki kuklacıların harekete geçerek kukla sanatının bir sanat formu olarak farkına varılmasını ve bu sanatın gücüne dikkat çekilmesini amaçlar. Dünya Kukla Günü artık Türkiye’de da kutlanıyor.
21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü: Orman Haftası, Türkiye’de Orman Haftası ve Ağaç Bayramı adıyla da adlandırılır. Amacı ormanların önemini öğretmektir. Hafta boyunca fidan dikilir ve ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.
22 Mart Dünya Çocuk Şiirleri Günü: Merkezi Belçika’nın Lieg kentinde bulunan Uluslararası Dünya Şiirleri Örgütü 1978 yılında; her yıl 22 Mart’ın Dünya Çocuk Şiirleri Günü olarak kutlayıp, değerlendirilmesini kararlaştırdı. Örgüt her yıl saptadığı değişik bir konuda şiir yazılması için dünya çocuklarına çağrıda bulunur. Dünya Çocuk Şiirleri Günü evrensel bir gündür. Yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye tüm ülkelerde aynı gün kutlanır. Dinleri, dilleri, renkleri ayrı olan bütün dünya çocukları bu gün aynı duygularla aynı düşüncelerle dolu bir gün yaşarlar. Şiir bir yazın türüdür. Duyguların, izlenimlerin uyumlu bir ses ve söz düzeni içinde anlatımıdır. Ses ve söz güzelliğinin bir arada bütünleşmesine şiir denir. Şiir anlayışı çağdan çağa, ulustan ulusa, insandan insana değişir.
22 Mart Dünya Su Günü: 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart tarihini “Dünya Su Günü” olarak ilan etti. İlk kez 1992’de Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansında önerilen “Dünya Su Günü” gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasını amaçlamaktadır.
23 Mart Dünya Meteoroloji Günü: Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Teşkilatı (World Meteorological Organisation-WMO) ana sözleşmesi 23 Mart 1950 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu nedenle, her yılın 23 Mart günü “Dünya Meteoroloji Günü” olarak kutlanmaktadır. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Dünya Meteoroloji Teşkilatına 186 ülkenin üyedir. Her yıl güncel bir konu belirlenmekte ve ülkelerin meteoroloji teşkilatlarınca bu konu çerçevesinde düzenlenen konferanslar; basın, radyo, televizyonlar tarafından sunulan konuyla ilgili haber, konuşma ve diğer etkinliklerle duyurulmaktadır. Meteorolojinin halka daha iyi tanıtılması, halkın ve kurumların meteorolojik bilgi ve hizmetlerden daha fazla yararlanması, üniversiteler, kurum ve kuruluşlarla meteoroloji teşkilatı arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
27-30 Mart Kütüphane Haftası: Türkiye’de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta Kütüphane Haftası olarak kutlanır. Haftanın amacı; okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak, kütüphaneleri tanıtmak ve kütüphanelerde verilen hizmetler hakkında bilinçlendirmektir.
27 Mart Dünya Tiyatro Günü:Her yıl 27 Martgünü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatrogrupları tarafından kutlanmaktadır. Pek çok ulusal ve uluslararası etkinlik kutlamalarda yer almaktadır. En önemli etkinliklerden biri, dünya çapında başarı kazanmış bir tiyatrooyuncusu, yönetmeniveya yazarınyazdığı evrenselbildirgedir. İlk bildirge 1962’deJean Cocteau (Fransa) tarafından yazılmıştır.

2023 Mart Ayı Önemli Günler ve Haftalar

 

2023 Mart Ayı Önemli Günler ve Haftalar takvimi, Uluslararası özel tarihler. Mart ayında kutlanan Belirli Gün ve Haftalar nelerdir, hangileridir? Ne zaman kutlanır? Dünyada ve Türkiye’de kutlanan özel günler, Uluslararası özel tarihler nedir, nasıl ortaya çıktı? Mart Ayı Hangi Burç Oluyor? 1 Mart 2023 ne zaman başlıyor? Mart ayı içerisinde resmi tatil günleri ve tarihte bugün

Mart Ayı Önemli Günler ve Haftalar

Mart, bahar mevsiminin başlangıcı ve yılın 3. ayıdır. Her ay olduğu gibi Mart ayında da kutlanan birkaç önemli gün ve belirli özel hafta daha var.

Mart ayı içerisindeki özel günler, ulusal ve uluslararası öneme sahip günler ve tarihler birçok genel kültür sınavlarında, sık ​​sık sorulmuştur. Bu yazımız, zaman zaman gündemde konu olan 2023 yılı Mart ayındaki önemli günler ve tarihler hakkında size bir fikir verecektir.

2023 Yılı Mart Ayı Önemli Günler ve Belirli Haftalar takvimi, Mart ayı içindeki dünyada ve ülkemizde kutlanan anma günleri, yıl dönümleri, önemli olaylar, özel günler, şenlik ve etkinlik detaylı tarihleri. İşte Mart 2023’ün tarih tarih önemli günlerinin listesi…

Mart ayı, günümüzde kullandığımız Gregoryen Takvimi’ne göre yılın 3. ayı olup 31 gün çeker. Antik Roma’da Mart ayının adı, Roma Savaş Tanrısı Martius’ten gelmektedir. Bu ayın savaşa başlamak için şanslı bir dönem olduğu kabul edilirdi. Ocak ve şubat ayları, savaşmak için uygun olmadıklarından Roma takviminin ilk ayı Mart idi.

Mart ayının adı pek çok dilde benzerlik gösterir. Almanca März (Maerz), Fransızca Mars, Arapça Maris, İspanyolca ve İtalyanca Marzo, İngilizce March 

Kuzey yarımkürede, meteorolojik olarak bahar başlangıcı Mart ayının ilk gününde gerçekleşir. Mart ayı, bahar mevsiminin ilk ayı ve başlangıcıdır. Kuzey Yarımküre’de yaklaşık olarak 21 Mart tarihiİlkbahar Ekinoksu – 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu‘dur.

Kuzey Yarımküre’de yaklaşık olarak Mart ayının 21. gününe bahar ekinoksu adı verilir. Aynı şekilde bu ayın 21. günü Anadolu ve Orta Asya Türk halklarında da Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışı anlamıyla ve baharın gelişi olarak yılın ilk günü kabul edilir ve Bahar Bayramı (nevruz) olarak da kutlanır.

Mart ile başlayan bahar mevsimi, Nisan ve Mayıs şeklinde devam eder. Bahar mevsimi ayları Mart, Nisan ve Mayıs’tır.

2023 yılı itibariyle Mart ayı için burçlar, 20 Şubat – 20 Mart tarihleri aralığında doğan kişiler Balık burcu, 21 Mart – 20 Nisan tarihleri aralığında doğan kişiler ise Koç burcudur.

Mart ayı ne zaman başlıyor? 1 Mart 2023 hangi güne denk geliyor? 

Yılın üçüncü ayı olan Mart, 31 gün çeker. 2023 yılı itibariyle 1 Mart Çarşamba günü başlayacak ve 31 Mart Cuma günü sonra erecek.

1 Mart 

Birleşmiş Milletler’in bir programı olan UNAIDS’in Aralık 2013’te HIV ve AIDS üzerine Sıfır Ayrımcılık Kampanyası başlattı. Ardından Birleşmiş Milletler (BM), bireylerin veya grupların sosyal sınıf, yaş, milliyet, ırk, din, lisan, cinsiyet, siyasi-felsefik görüş, etnik azınlık, engellilik gibi ayrılıkları ve/veya farklılıkları sebebiyle toplum içinde eşitsiz, haksız ve yargısız işlem görmemesini; haklarının her platformda korunmasını ve savunulmasını desteklemek amacı ile 2014 yılında 1 Mart gününü “Sıfır Ayrımcılık Günü” olarak kabul etti.

3 Mart

İskoçyalı ünlü bilim insanı insanı Alexander Graham Bell’in işitme engelliler için yapmış olduğu çalışmalarından dolayı doğum günü olan 3 Mart tarihi Dünya Kulak ve İşitme Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), her yıl 3 Mart’ta işitme sorunları ve işitme kaybına dikkati çekmek için “Dünya Kulak ve İşitme Sağlığı Günü” olarak anarken, 2050 yılına kadar 2 buçuk milyar insanın ya da küresel nüfusun yaklaşık dörtte birinin farklı seviyelerde işitme kaybı yaşayacağı öngörüsünde bulundu.

Sağırlık ve işitme kaybının nasıl önleneceği konusunda farkındalık oluşturmak ve dünya çapında kulak ve işitme bakımını teşvik etmek için her yıl 3 Mart Dünya İşitme Günü düzenlenmektedir.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 20 Aralık 2013 tarihindeki 68. oturumunda nesli tehlike altındaki vahşi türlerin uluslararası ticaretine ilişkin sözleşmenin kabulü ile Dünya genelinde 3 Mart’ı Dünya Yaban Hayatı Günü

Yaban hayatının özgün değerleri ve etrafında örülü yaşam ağının sürdürülebilir kalkınmaya ve insanların refahına sağladığı katkıya dikkat çekmek amacıyla oluşturulmuştur.

2023 Mart ayı özel günler nelerdir? Dünyada Kutlanan Özel ve Eğlenceli Günler Takvimi, Mart 2023’teki önemli günler ve belirli haftalar tablosu

 

Yorumlar

Kaçıncı aydayız 04 ve 25 Nisan ne günü, bugün dünya ne günü: DNA Günü (DNA Day),

Son Eklenenler

Çok Okunanlar

Takvim 2024 – KaçGün