Anasayfa Genel Altın Otu Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

Altın Otu Nedir ? Faydaları Nelerdir ?

by kacgun

Altın otu nedir?
Bilinen isimleri “güve otu”, “altın çiçek” ve “ölmez çiçek” de olan altın otu, otsu bir bitki özelliklerinde olmakla birlikte sarı renge sahip ufak çiçekler açmaktadır. Bu çiçeğin içeriğinde bulunan kumarin, flavonlar, reçine, uçucu yağlar ve acı madde; kendisini insan sağlığı için çok yararlı bir madde konumuna getirmiştir.

Bu otsu bitkinin boyu en az 15-25 santimetre olabildiği gibi 50-60 santimetreye kadar da uzayabilmektedir. Altın otunun en büyük özelliği, yetiştirildiği topraklarda yerinde ve zamanında biçilirse hem rengini hem de bitki şeklini en iyi şekilde korumasıdır. Yani bitkiye ne kadar iyi bakım gösterilirse, o kadar iyi ürün vermektedir.

Bu bitkiyi yetiştirecek botanikçileri, bahçıvanların ya da kendi imkanlarıyla büyütmeye çalışan bireylerin mutlaka bu bitki hakkında bilgi sahibi olması ve çiçeğe ihtiyaç duyduğu bakımı yapabilmesi gerekmektedir. Çünkü her bir altın otunun kendi içerisinde ayrılan türlerinin ortak özelliği, kendi türlerine ait farklı hasat zamanları ve bakım türleri olmasıdır.

Bu yüzden de yetiştiricilerin kendi yetiştirdikleri altın otu türünün ne olduğunu öğrenmesi şarttır. İhtiyaç duyduğundan az bakım alan, çiçekleri erken toplanan ya da geç toplanan veya kurumaya yakın toplanan altın otları, biçim olarak bozularak koyu renk çiçekler vermektedir.

Altın otunun faydaları nelerdir?
Özellikle idrar yolları hastalıkları ve böbrek hastalıkları konusunda son derece etkili olan altın otu; böbrek tembelliğine, idrar yolları tembelliğine, böbrek taşlarının düşürülmesine, böbreklerdeki ve idrar yollarındaki kum ve iltihabın sökülmesine ve prostat probleminin giderilmesine son derece yardımcı olmaktadır.

Ayrıca idrar söktürücü özelliğinin bulunmasından dolayı da ödem sorunu olan bireylerin ödem problemlerinin halledilmesi adına müthiş yardımcı bir bitkidir. Bunun dışında safra kesesinde oluşan iltihabı ve taşları yok etmeye de yardımcı olan altın otu, basur problemleri gibi benzer problemleri de (prostat hastalığı gibi) belirtilerinin daha hafif yaşanması adına vücutta etken madde olarak görev alabilmektedir.

Midesinde hazımsızlık problemi yaşayanların altın otu kullanmaları sayesinde bu problemin önüne geçilebilmektedir.

Özellikle kadınlar için adet dönemlerinde yaşanan zorlukların önüne geçilebilmesine, zor sökülmeden kaynaklanan düzensizliği olması gereken düzene sokmaya, rahimden gelen iltihabın yok edilmesine ve akıntıların ortadan kaldırılmasına yardımcıdır.

Mafsal ağrılan çeken bireyler, romatizma ağrıları çeken bireyler veya siyatik ağrılar çeken bireyler bu ağrılarını hafifletebilmek için gönül rahatlığıyla altın otu kullanabilmektedirler.

Vücutta eksikliği görüldüğü takdirde mide suyunu, pankreas salgısını ve safra suyunu arttırabilmek için altın otu kullanılabilmektedir.

Altın otu bitkisi, çay formu şeklinde kullanıldığında ise zayıflama programlarının çok etkili ürünlerinden biri olabilme özelliğini taşımaktadır. Diyetisyeninizin verdiği miktarlarda kullanılan altın otu çayı, bünyede uzun saatler tokluk hissi yaratarak herhangi bir şey yeme ve içme ihtiyacını bastırabildiği gibi aynı zamanda aniden gelen yüksek dereceli tatlı yeme isteğinin de önüne geçilebilmektedir.

Ancak unutulmaması gereken nokta, bu çayın tek başına bir hekim tavsiyesi bulunmadan bilinçsizce tüketilmemesi gerektiğidir. Üstelik tek başına besin desteğine dikket edilmeden herhangi bir kilo verdirme çabasında da bulunmayacağından mutlaka kontrollü ve belirli miktarlarla kullanılması gerekmektedir.

Altın otu nasıl kullanılır?
Altın otunun en çok kullanılan formu, kurutularak kullanılan altın otu çayıdır. Bu bitkinin üzerinde var olan sarı çiçekler, toplanarak kurutulur ve kaynar suda hazırlanır. Bu çayın hazırlanış formülü de 1 çorba kaşığı miktarındaki kurutulmuş altın otunu 400 gram miktarındaki suda kaynatmak şeklindedir. Hazırlanan bu çay günde 3 sefer olacak şekilde yemeklerden önce içilir ve bu dönemlerde metabolizma hızlandığı için daha çabuk kilo verilir.

Altın otuyla hazırlanan bir başka karışım altın otu, kuşburnu ve ıhlamurla oluşturulan çaydır. Bu yapılan bitkisel kür hem iştah kesici özellikte bulunmakta hem de kanın içerisinde hormon seviyelerini dengece tutmaktadır.

Önceden kaynattığınız suya öncelikle 10 gram miktarındaki ıhlamuru, ardından da 10 adet miktarındaki kuşburnunu koyarak 5 dakikalık süreç içerisinde kaynatılmaktadır. Kaynayan suya 5 gram miktarında altın otu da eklendikten sonra tekrardan 5 dakikalık kaynama sürecine bırakılır. Demlenen karışım iyice süzüldükten sonra eldeki malzeme her gün yine yemek saatine yakın olacak şekilde eşit miktarda içilmelidir. Bu üç malzemeli karışımın ardından bir miktar çilek yemek de etkisini daha iyi göstermesine yardımcı olmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Kaçıncı aydayız 04 ve 25 Nisan ne günü, bugün dünya ne günü: DNA Günü (DNA Day),

Son Eklenenler

Çok Okunanlar

Takvim 2024 – KaçGün