Anasayfa Genel Ginseng bitkisinin yan etkileri ve yararları

Ginseng bitkisinin yan etkileri ve yararları

by kacgun
ginseng nedir ne ise yarar

Ginseng yaklaşık 5000 yıl önce, Kuzey Çin’in dağlarında keşfedilmiştir.

Yemeklere çok lezzet verdiği fark edilmiş daha sonra tedavi edici ve şifalı olduğu anlaşılmıştır.
Geleneksel Çin tıbbında ve zamanla dünyada en önemli bitkiler arasında yerini almıştır.

ginseng2
Ginseng bitkisinin kökleri, insan vücuduna benzer. Bu kökler asıl tedavici edici kısımlardır. Dünyada pek çok türü vardır fakat en değerli olanlar Asya ve Amerikan ginsengidir. Ginseng, şeker hastalığında, cinsel fonksiyon bozukluklarında, kan şekeri düşürmede, kolesterolü düzenlemede kullanılır. Çok kuvvetli bir afrodizyak ve anti-aging maddesidir. Ginseng kökleri, kurutulmuş halde veya dilimler halinde satılır. Çay olarak poşetlenmiş halde de bulunur.
ginseng3
Ginseng faydaları nelerdir?
Ginseng, stres, bulantı, kusma, baş ağrısı, ishal, akciğer sorunları, artrit, astım, tümörler, şeker hastalığı, depresyon, diş hastalıklarında kullanılır. Mide sorunlarında önerilir. Kökleri kuvvetli afrodizyaktır. Üreme hormonlarını düzenler, doğurganlığı arttırır. Adet düzeni için, doğum ağrılarını hafifletmek için kullanılır.
Hafızaya çok faydalıdır. Öğrenme kabiliyetini arttırır. Karaciğer ve kalp dostudur. Her iki organın düzenli çalışmasını sağlar. Kanser riskini düşürür. Fakat, her şeyin fazlasında olduğu gibi Ginseng’inde fazlası veya uzun kullanımı belirli yan etkiler yaratır.
ginseng4
Ginseng yan etkileri nelerdir?
Konsantrasyon bozuklukları, sinirlilik, kalp çarpıntısı, kusma, şişkinlik, sıkışma hissi başlıca yan etkilerdir. Genelde yan etkiler kişide olan sağlık sorunlarına göre değişir. Bazen düşük kan şekeri yapabilir veya hipertansiyon oluşabilir. Çok fazla kullanıldığında, baş ağrısı, ishal, vajinal kanama riski artar.
Ginseng hakkında halen araştırmalar devam etmektedir. Faydaları ve yan etkileri konusunda daha tam bir netlik yoktur. Bu nedenle, kullanmadan önce mutlaka hekime danışmakta fayda vardır. Eğer, kronik bir rahatsızlığınız varsa hekim izni olmadan kullanılmamalıdır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Kaçıncı aydayız 04 ve 25 Nisan ne günü, bugün dünya ne günü: DNA Günü (DNA Day),

Son Eklenenler

Çok Okunanlar

Takvim 2024 – KaçGün