Anasayfa Genel Sakinleştirici bitki çayı hangisi

Sakinleştirici bitki çayı hangisi

by kacgun

Rahatlatıcı Etkiye Sahip Bitki Çayları

Sakinleşmek ve rahatlamak iςin birςok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bizler de bu iςeriğimizde insanların stresten uzak kalmasını sağlayan bitki çaylarını ele aldık. Hazırladığımız listede yer alan mutluluk verici ve rahatlatıcı bitki çayları tamamen doğal ürünlerdir. Gün iςerisinde yaşadığınız stres ve sıkıntıyı aşağıda yer alan bitki çaylarını tüketerek atabilirsiniz

İşte sinirleri yatıştıran ve rahatlatan bitki çayları tavsiye listesi…

1. Melisa Çayı

Sakinleştirici çaylar arasında oldukςa ςok tercih edilen melisa çayı, genellikle depresyon ve kaygı dönemlerinde kullanılmaktadır. Sakinleştirici etkisini göstermek iςin günde 2-3 bardak iςilmesi gerekmektedir. Melisa çayı hazırlamak oldukςa basittir. Bu çayı hazırlamak iςin bir fincanlık kaynar suya 2 çay kaşığı kuru melisa atıp 15 dakika boyunca iyice demlenmesini sağlayın. Sonrasında süzme işini gerςekleştirin ve balla güzelce tatlandırarak iςebilirsiniz.

2. Lavanta Çayı

Çok eski zamanlarda hastanelerde rahatlatmak amacıyla kullanılan lavanta çayı rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliğe sahiptir. Yakın tarihte incelenen lavantanın kaygı gideren, stresi azaltan bir yapıda olduğu belirtilmiştir. Sakinleştirici bitki çayları arasında oldukςa ςok tercih edilen lavanta çayı, aynı zamanda uyku problemi yaşayan kişilerde oldukςa sağlam bir etkiye sahiptir. Günde 2-3 bardak tüketildiğinde etkisini hissedebilirsiniz.

3. Sibirya Ginsegni Çayı

Ülkemizde birςok kişi tarafından bilinmeyen sakinleştirici bitki çaylarından bir tanesi de Sibirya ginsengi çayıdır. Özellikle Çin’de kullanılan bu bitki kemik iliği baskılaması Anjina pektoris, hiperkolestrol, iştahsızlık ve baş ağrısı gibi tedavilerde etkilidir.

4. Meyankökü Çayı

Antidepresan etkisi yaratan meyankökü, vücutta yer alan sinirlerin rahatlatılmasında oldukςa etkilidir. Bu yüzden sakinleştirici bitki çayları iςeriğimiz de olmazsa olmaz bitkilerden bir tanesidir. Manik depresif rahatsızlığı bulunan okurlarımız düzenli olarak meyan kökü çayı iςerlerse, sıkıntılarından ςok daha hızlı ve ςabuk şekilde kurtulabilirler.

5. Ada Çayı

Sakinleştirici bitkisel çayı denilince akla ilk gelen çayların başında şüphesiz ki ada çayı gelmektedir. Günde 1-2 bardak ada çayı tüketimi daha rahat bir uyku imkanı sağlarken aynı zamanda sinirlerinizi yatıştırarak sakinleşmenize yardımcı olur. Sakinleştirici özelliğinin yanı sıra vücut sağlığı aςısından oldukςa faydalı olan ada çayı, sindirim sistemini düzenleyerek gaz ve hazımsızlık problemlerini ortadan kaldırır. Ada çayının bir diğer önemli özelliği ise zengin bir antioksidan kaynağı olmasıdır. Antioksidan özelliği ile vücudu zararlı maddelerden arındırır ve hastalıklara karşı etkin bir koruma sağlar.

6. Papatya Çayı

Uzun yıllardan beri birςok hastalığın tedavisinde kullanılan ve kullanılmaya devam eden papatya çayı, sakinleştirici özelliğine sahiptir. Sinirlerinizin yatışmasına ve vücudunuzun gevşemesine yardımcı olan papatya çayı, rahatlamanızı sağlar. Birςok alanda vücut sağlığını destekleyen papatya çayı, anti-bakteriyel özelliği ile birςok hastalığa karşı etkin koruma ve direnς sağlar. Vücut direncini arttırmanın yanı sıra mantar ve benzeri ςeşitli cilt enfeksiyonlarına karşı etkili bir tedavi imkanı sağlar.

7. Sarı Kantaron Çayı

Sakinleştirici özelliği yapılan araştırmalarca kanıtlanmış olan sarı kantaron çayı, sinirleri yatıştırarak rahatlamanızı sağlamaktadır. Özellikle orta dereceli depresyon tedavilerinde sıkςa tercih edilen ve önerilen sarı kantaron çayı sağlık aςısından da oldukςa faydalı bitkiler arasındadır.

8. Kedi Otu

Tablet veya çay olarak tüketebileceğiniz kedi otu, sinirlerinizi yatıştırır ve rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Özellikle beyin sağlığı aςısından oldukςa faydalı olan kedi otu, sıkςa tercih edilen ve tüketilen bitkiler arasında yer almaktadır.

9. Çarkıfelek

Sakinleştirici ilaςları ile hemen hemen aynı etkiyi gösterebilen ςarkıfelek, tablet veya çay olarak tüketilebilmektedir. Kaygı ve strese karşı oldukςa etkili olan ςarkıfelek çayını günde 2-3 bardak iςebilirsiniz. Ancak ςarkıfelek çayının olumsuz etkisi ise dikkat dağınıklığına neden olmasıdır. Bu nedenle iş saatleri iςerisinde tüketilmesi önerilmemektedir.

10. Nane Çayı

Nane çayı, özellikle ağrı tedavisinde sıkςa kullanılmaktadır ve olumlu sonuςlar vermektedir. Stres ve yorgunluk nedeniyle görülen ağrıların en aza indirilmesine yardımcı olurken aynı zamanda vücudun rahatlamasını da sağlar. Günlük hayatın koşuşturması ve stresi nedeniyle artan baş ağrılarından nane çayı ile kurtulmak mümkün. Nane çayının yanı sıra tercih edilen nane yağı da aynı etkiyi verecektir. Nane yağını şakak bölgenize masaj yaparak uygulamanız baş ağrılarınızın hafiflemesini sağlar.

Bitki Çayı Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitki çaylarının tüketiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kullanım şekli ve miktarıdır. Düzenli olarak kullandığınız bir ilaς var ise bitki çayı kullanımından önce mutlaka doktorunuza başvurmalı ve ondan onay almalısınız. Aksi halde kullandığınız ilaς ile etkileşime geςen bitki çayı olumsuz etkilere neden olabilir. Hamilelerin ve emziren annelerin bitki çayı tüketiminden önce mutlaka doktorlarından onay almaları önerilmektedir.

UYARI !

İςeriğimizde yer alan yazılı ve görsel iςerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

Yorumlar

Kaçıncı aydayız 04 ve 26 Nisan ne günü, bugün dünya ne günü: Cepte Şiir Taşıma Günü (Poem in Your Pocket Day), Çocukları Yürüyüşe Çıkarma Günü (Take Our Daughters and Sons to Work Day), Pretzel Günü (Pretzel Day), Richter Ölçeği Günü (Richter Scale Day),

Son Eklenenler

Çok Okunanlar

Takvim 2024 – KaçGün