Anasayfa Genel Akıl kişiye sermayedir atasözünün anlamı

Akıl kişiye sermayedir atasözünün anlamı

by kacgun
Akıl Kişiye Sermayedir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Akıl Kişiye Sermayedir atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Akıl kişiye sermayedir sözü çok eski zamanlardan bugünlere kadar gelmiş bir atasözüdür. Bu atasözünde anlatılmak istenen akılın önemine vurgu yapmaktır. Bir işe kalkışırken ilk önceliğin düşünce ve fikir ile başlaması gerektiğini vurgular.

Akıl Kişiye Sermayedir Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

Akıl kişiye sermayedir atasözünün TDK sözlüğünde göre anlamı aşağıdaki gibidir.

Bir kimsenin giriştiği işlerde en büyük yardımcısı aklıdır. Anlamında kullanılan bir söz. Yani mantıklı akla ve düşünceye sahip bir kişinin üstesinden gelemeyeceğim bir şey olamaz. Aklı sayesinde her şeyi yapabilecek düzeydedir.

Akıl Kişiye Sermayedir Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı Nasıl Olur?

Akıl kişiye sermayedir atasözü aslında en iyi şeylerin bile akıl olmasan yetersiz kaldığına değinmektedir. Bu atasözüne örnek verecek olursak;

  • İş kuracak arkadaşımıza dedem Akıl kişiye sermayedir dedi.

Akıl Kişiye Sermayedir

Akıl kişiye sermayedir. Atasözünün açıklaması ve anlamı ne demek

Akıl kişiye sermayedir.
atasözünün açıklaması ve anlamı:

Giriştiğimiz hemen bütün işlerde başarılı ya da başarısız olmamızdaki en büyük etken akıldır. O, yapmaya çalıştığımız işte baş aracımızdır. Onu gerektiği gibi, yerinde kullanırsak iyi sonuç almamız kolaylaşır. Hemen her işte bir sermayeye gerek duyulduğu açıktır. Bu sermaye de paradır. Ama unutmayalım ki, paranın da işe yarar şekilde kullanılması akılla olur.

 

 

İlginizi Çekebilir

Yorumlar

Kaçıncı aydayız 04 ve 26 Nisan ne günü, bugün dünya ne günü: Cepte Şiir Taşıma Günü (Poem in Your Pocket Day), Çocukları Yürüyüşe Çıkarma Günü (Take Our Daughters and Sons to Work Day), Pretzel Günü (Pretzel Day), Richter Ölçeği Günü (Richter Scale Day),

Son Eklenenler

Çok Okunanlar

Takvim 2024 – KaçGün